Introduction to my blog

Dear viewers, welcome to my blog website Fruit & Veggies.
On the left side you can find information about me and my recipes sorted by subject. On the right side you can find my most populair blogs and my recipes sorted by month.
I hope that you will love the food which you are going to make! and I hope I can inspire you to eat healthy :)

With love, Lisa

zaterdag 12 juli 2014

Quinoa Risotto with Veggies and... with or without Meat & Cheese


Options:

English:

Vegetarian
Gluten-freeDoes not contain added sugar
Does not contain added salt/pepper


Nederlands:
Vegetarisch

Gluten vrijBevat geen toegevoegde suikers
Bevat geen toegevoegde zout/peper


Other options/ andere opties:
With Meat / Met vlees
With cheese / Met kaas

English:

Ingredients 2 people:
2 cups white quinoa seeds
1 onion
1 leek
1 spring onion
1 eggplant
1/3 zucchini
3 vegetable bouillon cubes / powder
± 1/4 bottle of white wine
oil / coconut oil

Optional:
100 gr. parmesan cheese
200 gr. spiced minced lamb (I buy it at Ozen, at the Thomas a Kempis straat in Zwolle)

Tools:
1 wok pan
1 stewpot
1 saucepan
1 small wok pan 
some large wooden spoons ( or something like it )

How to make it:
1. Wash the quinoa seeds with lukewarm water 
2. Put the eggplant in its entirety in the frying pan, fry ± 20 minutes until the skin turns black
When it is baked, you can remove the skin, make puree of the inside of the eggplant 
3. Make enough vegetable bouillon
4. Slice the onion, leek and spring onion finely, cut the mushrooms and zucchini in big pieces
5. Place the wok-pan on the fire, after half a minute, add a big dash of oil. Now you can fry the onion, leek and spring onion
6. Add the quinoa and white wine, boil it (on medium heat) until the whine evaporates 
6a. Optional: again, use the frying pan of the eggplant, this time for baking the minced lamb. First bake the outside brown (on medium heat) then put a cover on the pan and bake the inside of the meat on low heat. 
7. Place the second small pan or wok frying pan and add a small amount of oil in there. Add the mushrooms and zucchini, bake on medium heat 
8. Go further with the Quinoa pan; Now add (a soup spoon a time) bouillon to the quinoa. Repeat this  as long as it is needed, stirring frequently. Make the quinoa al dente 
9. Add the eggplant puree 
9a. Optional: Add the parmesan cheese to 
10. Add the mushrooms and zucchini 
11. Simmer 3 minutes, stirring it well by 
12. Put everything on your plate, and you are ready to serve the dinner

Nederlands

Ingredienten voor 2 personen:
2 kopjes witte quinoa zaden
1 ui
1 prei
1 bosuitje
1 aubergine
6 champignons
1/3 courgette
3 groenten bouillon blokjes/ poeder
± 1/4 fles witte wijn
olie / kokosolie

Optioneel:
100 gr. parmezaanse kaas
200 gr. gekruid lamsgehakt (ik koop dit bij Ozen in de Thomas a Kempis straat in Zwolle)

Benodigdheden:
1 wok-pan
1 kookpan
1 hapjespan
1 kleine wok-pan/koekenpan
een aantal grote houten lepels (of iets wat er op lijkt)
staafmixer/blender (of iets wat er op lijkt)

Bereidingswijze:
1. Was de quinoa zaden met lauw-warm water
2. Doe de aubergine in zijn geheel in de hapjespan, bak deze ±20 minuten tot dat de schil zwart blakert
Wanneer het gebakken is, kunt u de schil verwijderen en de binnenkant van de aubergine pureren
3. Maak voldoende groenten bouillon
4. Snijd de ui, de prei en de bosui fijn, snijd de champignons en de courgette grof
5. Plaats de wok-pan op het vuur, na een halve minuut voegt u een grote scheut olie toe. Nu kunt u de ui, de prei en de bosui fruiten
6. Voeg de quinoa en witte wijn toe, kook dit rustig tot al het vocht verdampt is
6a Optioneel: Gebruik de hapjespan van de aubergine opnieuw, dit maal voor het bakken van het lamsgehakt. Bak eerst de buitenkant mooi bruin (middelhoog vuur) daarna de deksel op de pan en op laag vuur zetten. 
7. Zet de tweede, kleine wok-pan of koekenpan op het vuur en doe daar een klein scheutje olie in. Bak de champignons en de courgette op middelhoog vuur
8. Voeg nu (per soepschep) steeds bouillon toe, vul aan zo lang het nodig is, roer regelmatig. Maak de quinoa al dente
9. Voeg de aubergine puree toe 
9a. Optioneel: Voeg de parmezaanse kaas toe
10. Voeg de gebakken champignons en courgette toe
11. laat het geheel 3 minuten staan, roer het nog goed door 
12. Doe alles op het bord, en u bent klaar om het eten te serveren












Geen opmerkingen:

Een reactie posten