Introduction to my blog

Dear viewers, welcome to my blog website Fruit & Veggies.
On the left side you can find information about me and my recipes sorted by subject. On the right side you can find my most populair blogs and my recipes sorted by month.
I hope that you will love the food which you are going to make! and I hope I can inspire you to eat healthy :)

With love, Lisa

maandag 28 juli 2014

Mixed dinner


Gluten free

If you are a vegetarian, you can add corn in stead of meatloaf to make it a vegetarian dinner :)

No added sugar, salt or pepper









English

Ingredients for 4 persons:

handful of Fresh peas
± 400 gr. meatloaf
1 small white onion
1 small red onion
1/2 yellow pepper
1/2 red pepper
8 mushrooms
2 tomatos
2 cups of rice
oil

4-8 dalmas (Greek or Turkish)

4-8 dates
salad

leftover quinoa dinner --> check my blog for this recipe


Tools:
oven
sause pan/wok pan
wooden spoon

How to make it:

1. Put the frying pan or wok pan on medium-high heat and add a splash of oil. Allow the oil to just come up to temperature. Then add the meatloaf, make it to middle-small parts with the wooden spoon. Fry the meat until it is nicely browned 
2. Boil the rice as directed on the package 
3. Slice the white onion and red onion in small pieces, cut the yellow peppers, red peppers and tomatoes in big pieces 
4. Once the meat is well in color, add a little oil and fry the onions for 4 minutes 
5. Add the remaining vegetables. (peppers, tomatoes, mushrooms and fresh field peas)
6. Put the cover on the pan and simmer another 7 minutes on the stove 
7. Make a salad (how you like it)
8. Put the dalmas, lettuce, dates, (possibly the leftovers of the risotto of quinoa) on a plate
9. Bon appetit!

Dutch

Ingredienten:

hand vol verse velderwten
± 400 gr. gehakt
1 kleine witte ui
1 kleine rode ui
1/2 gele paprika
1/2 rode paprika
8 champignons
2 tomaten
2 kopjes rijst
olie

Kookgerei:
oven
hapjespan of wok pan
houten spatel

4-8 dalmas (Grieks of Turks)
4-8 dadels
salade

Bereidingswijze:


1. Plaats de hapjespan of wok pan op middel-hoog vuur en doe er een scheutje olie in. Laat de olie even op temperatuur komen. Voeg vervolgens het gehakt doe en rul dit grof. Bak het gehakt totdat het mooi bruin is
2. Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking
3. Snijd de witte ui en de rode ui fijn, snijd de gele paprika, rode paprika, champignons en tomaten grof
4. Zodra het gehakt goed van kleur is kunt u nogmaals een scheutje olie toevoegen en de ui bakken voor 4 minuten
5. Voeg de overige groenten toe. (paprika's, tomaten en verse velderwten)
6. Doe het deksel op de pan en laat het geheel nogmaals 7 minuten op het vuur staan
7. Maak een salade naar eigen smaak
8. Maak het bord op met de dalmas, sla, dadels, (eventueel de leftovers van de risotto van quinoa) 
9. Smakelijk eten!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten