Introduction to my blog
Dear viewers, welcome to my blog website Fruit & Veggies.
On the left side you can find information about me and my recipes sorted by subject. On the right side you can find my most populair blogs and my recipes sorted by month.
I hope that you will love the food which you are going to make! and I hope I can inspire you to eat healthy :)
With love, Lisa
maandag 28 juli 2014
Todays easy dessert
No added sugars
Gluten free
Dessert for 2 persons
Ingredients for 2 persons:
2 wild/mountain peaches
2 wild/mountain apricots
handful of red grapes
± 10 mulberries per person
coconut cubes
yoghurt
smoothie leftover (if you have leftovers)
Put these ingredients on a plate and have a nice dessert!
Ingrediƫnten voor 2 personen:
2 berg-perziken
2 berg-abrikozen
handjevol rode druiven
± 10 moerbeien per persoon
cocos blokjes
yoghurt
smoothie leftover (wanneer u dit heeft)
Leg alle ingrediƫnten op het bord en smakelijk eten!
Dessert Royale
Vegetarian
Gluten free
Dessert for 2-3 persons
English
Smoothie: Home made by myself
6 strawberries
thee spoon of chia seeds
Greek yoghurt 0,6 liters
mulberries
Put everything in to the blender and blend until everything has the same pink color.
Do the smoothie in 2 glasses and add mulberries on top.
Other things on the dessert plate:
Coconut cubes
Indonesian layer cake: bought it at an Indonesian food shop (Toko Balie in Zwolle, NL)
Turkish baklava: bought it at a Turkish food shop (Ozen in Zwolle, NL)
Date: bought it in the same Turkish shop
Have a nice dessert!
Dutch
Smoothie: zelf gemaakt
6 aardbeien
theelepel chia zaadjes
Griekse yoghurt
moerbeien
Doe alles in de blender en blend tot alles dezelfde roze kleur heeft.
Giet de smoothie in 2 glazen en voeg moerbeien toe.
Andere hapjes op het dessert bord:
Cocos blokjes
Indonesische spekkoek: gekocht in een Indonesische winkel (Toko Balie in Zwolle, NL)
Turkse baklava: gekocht in een Turkse winkel (Ozen in Zwolle, NL)
Dadels: gekocht in dezelfde Turkse winkel
Eet smakelijk!
Mixed dinner
Gluten free
If you are a vegetarian, you can add corn in stead of meatloaf to make it a vegetarian dinner :)
No added sugar, salt or pepper
English
Ingredients for 4 persons:
handful of Fresh peas
± 400 gr. meatloaf
1 small white onion
1 small red onion
1/2 yellow pepper
1/2 red pepper
8 mushrooms
2 tomatos
2 cups of rice
oil
4-8 dalmas (Greek or Turkish)
4-8 dates
salad
leftover quinoa dinner --> check my blog for this recipe
Tools:
oven
sause pan/wok pan
wooden spoon
How to make it:
1. Put the frying pan or wok pan on medium-high heat and add a splash of oil. Allow the oil to just come up to temperature. Then add the meatloaf, make it to middle-small parts with the wooden spoon. Fry the meat until it is nicely browned
2. Boil the rice as directed on the package
3. Slice the white onion and red onion in small pieces, cut the yellow peppers, red peppers and tomatoes in big pieces
4. Once the meat is well in color, add a little oil and fry the onions for 4 minutes
5. Add the remaining vegetables. (peppers, tomatoes, mushrooms and fresh field peas)
6. Put the cover on the pan and simmer another 7 minutes on the stove
7. Make a salad (how you like it)
8. Put the dalmas, lettuce, dates, (possibly the leftovers of the risotto of quinoa) on a plate
9. Bon appetit!
Dutch
Ingredienten:
hand vol verse velderwten
± 400 gr. gehakt
1 kleine witte ui
1 kleine rode ui
1/2 gele paprika
1/2 rode paprika
8 champignons
2 tomaten
2 kopjes rijst
olie
Kookgerei:
oven
hapjespan of wok pan
houten spatel
4-8 dalmas (Grieks of Turks)
4-8 dadels
salade
Bereidingswijze:
1. Plaats de hapjespan of wok pan op middel-hoog vuur en doe er een scheutje olie in. Laat de olie even op temperatuur komen. Voeg vervolgens het gehakt doe en rul dit grof. Bak het gehakt totdat het mooi bruin is
2. Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking
3. Snijd de witte ui en de rode ui fijn, snijd de gele paprika, rode paprika, champignons en tomaten grof
4. Zodra het gehakt goed van kleur is kunt u nogmaals een scheutje olie toevoegen en de ui bakken voor 4 minuten
5. Voeg de overige groenten toe. (paprika's, tomaten en verse velderwten)
6. Doe het deksel op de pan en laat het geheel nogmaals 7 minuten op het vuur staan
7. Maak een salade naar eigen smaak
8. Maak het bord op met de dalmas, sla, dadels, (eventueel de leftovers van de risotto van quinoa)
9. Smakelijk eten!
Abonneren op:
Posts (Atom)